Danas prozivka rukometaša Bosne

Radiosarajevo.ba
Danas prozivka rukometaša Bosne


U srijedu će biti obavljena prozivka igrača aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine, rukometaša sarajevske Bosne.

Studenti su u jesenjem dijelu prvenstva naišli na najveću dosadašnju krizu u posljednih pet godina. Ekipu je napustio veliki broj igrača, a na kraju je došlo i do smjene trenera.

Tako će prozivku umjesto Irfana Smajlagića, obaviti Zdenko Antović. 

Na prozivci bi se, od igrača koji su ostali u sarajevskom klubu, trebali pojaviti: Edin Tatar, Nedim Jusufović, Izudin Mujanović i Hasan Terza, dok su neizvijesni statusi Faruka Halilbegovića, Amira Čakića i Koste Savića.

Čak jedanaest igrača je pristiglo u redove aktuelnog prvaka BiH. Najviše ih je pristiglo iz Željezničara Damir Efendić, Adis Hrbat, Tarik Alibegović, Haris Bracković i Haris Lingo. Tarik Dedajić pristigao je iz Dobrinjca, Kenan Duraković, Dino Sabljaković i Edin Velispahič iz Kaknja, Adnan Bevrnja iz travničkog Borca, te Muhamed Zulfić iz Vogošće.

Studenti koji su imali jednu od lošijih sezona. U Ligi prvaka su od sedam susreta zabilježili isto toliko poraza uz gol razliku 137:222. Što se tiče regionalnog takmičenja u SEHA ligi Bosna je završila na 9. mjestu. U regionalnom takmičenju Bosna će morati odigrati još četiri zaostala susreta, a očekuje ih priključivanje Premijer ligi BiH i Kupu Bosne i Hercegovine.

Ostaje da se vidi kako će se 'renovirani' Studenti snaći na četiri fronta.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije