Damir Doborac potpisao za Magdeburg

Radiosarajevo.ba
Damir Doborac potpisao za Magdeburg


Rukometni reprezentatvac BiH i sada već bivši član sarajevske Bosne, Damir Doborac od naredne će sezone nositi dres bundesligaša Magdeburga.

Nakon odlične sezone u dresu BH prvaka, Doborac je dobio ponudu iz Njemačke koja se ne odbija, potpis ugovora sa ekipom Magdeburga za njega je kako kaže ostvarenje sna.

Početkom ove sedmice sam boravio u Magdeburgu, gdje su me upoznali s infrastrukturom kluba, kao i ambicijama. Ponuda je bila odlična i nisam je želio odbiti. Potpisao sam ugovor na dvije godine, čime sam ispunio svoj san da zaigram u najjačoj ligi na svijetu. Naravno, to je za sada ispunjenje sna, želim da se potpuno dokažem i napravim dobre rezultate s Magdeburgom, kazao je Doborac, za Nezavisne novine.

Magdeburg je jedan od najuspješnijih njemačkih klubova sa 10 titula šampiona Njemačke, četiri naslova njemačkog kupa, tri puta bio je osvajač EHF kupa dok se 2002. godine okitio titulom prvaka Evrope. Posljednjih godina ekipa Magdeburga nije igrala značajniju ulogu u domaćem prvenstvu ali su ambicije povratak na staze stare slave.

Ambicije Magdeburga za narednu sezonu su da zadrže mjesto u sredini Bundes lige, a onda da krenu ka povratku u vrh njemačkog rukometa. Osim mene, za sada su doveli Juru Nateka iz Gorenja, a planiraju dovesti još nekoliko pojačanja. Kada sam ja u pitanju sve se nekako desilo na brzinu i neočekivano. Moj menadžer Frank Šoper me zovnuo i iznio mi prijedlog da dođem u Magdeburg. Nisam puno razmišljao, jer se radi o klubu svijetle tradicije u šta sam se uvjerio prilikom boravka u Njemačkoj. Sada odlazim na odmor, a 15. jula se priključujem novoj ekipi i nadam se brzom prilagođavanju, dodao je Doborac.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije