Čudni su putevi bh. sportista

Radiosarajevo.ba
Čudni su putevi bh. sportista


Vijest o prelasku Adnan Šabanovića u madridski Atletico iznenadila je rukometnu Bosnu i Hercegovinu. Ko je mogao pretpostaviti da će dojučerašnji golman osrednjeg premijerligaša u poznim igračkim godinama dobiti priliku da zaigra za jedan od narespektabilnijih klubova na svijetu

Šabanović je rođen 30. januara 1977. godine u Zenici. Igrao je za dobojsku Slogu, Željezničar, sarajevsku Bosnu, Izviđač, Krivaju i Čelik. Godinama je nastupao za reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali uvijek u sjeni Enida Tahirovića kojem je bio rezerva. Zanimljivo je da mu je odlazak u Atletico prvi angažman van granica naše zemlje, iako je kombinacija za odlazak imao i ranije. 

Činjenica da dolazi kao zamjena za ponajboljeg svjetskog vratara Arpada Sterbika, ukazuje na ozbiljnost namjera čelnika madridskog kluba, koji su bh. golmana pratili već godinama i samo čekali trenutak pogodan za njegov transfer. Kako će se Zavidovićanin snaći dijeleći svlačionicu s Balićem, Lazarovim, Kallmanom, Romerom, Gojunom i ostalim madridskim zvijezdama, pokazaće vrijeme, mada uz iskustvo i neosporan kvalitet, ne treba sumnjati u najbolje. 

Nevjerovatna priča Adnana Šabanovića trebala bi biti putokaz svim sportistima u našoj zemlji, kao dokaz da se uz predan rad, strpljenje i tek malo sreće, mogu otvoriti svaka vrata...

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije