Crnogorke nove prvakinje Evrope

Radiosarajevo.ba
Crnogorke nove prvakinje Evrope

Rukometašica Crne Gore slavile su u finalu, nakon četiri produžetka, selekciju Norveške 34:31.

U beogradskoj Areni Crnogorke su bolje otvorile utakmicu i vodile do sredine igre u prvom poluvremenu, ali Norvežanke se vraćaju nakon serije 4:0, te prelaze u vodstvo. Ipak, do kraja poluvremena Crnogorke su uspjele preokrenuti i na odmor otići sa prednošću 12:11.

Početkom drugog dijela povećale prednost, ali sun napravile seriju grešaka koju su iskoristile Norvežanke te u 44. minuti stižu do vodstva nakon dugo vremena 19:18.

Milena Knežević je, 35 sekindui prije kraja, pogodila za 24:23, a Norvežanke preko Ide Alstad u posljednjem napadu izborile produžetke.

Nakon četiri produžetka na kraju su Crnogorke slavile veliku pobjedu.

Sonja Barjaktarović je imala 17 odbrana, dok je Milena Knežević je postiga 10 golova za nove prvakinje Evrope. U redovina Norvežanki najefiksnija bila Alstad sa 11 golova.

Mađaricama bronza

Ženska rukometna reprezentacija Mađarske osvojila je bronzanu medalju na rukometnom Evropskom prvenstvu u Srbiji, nakon što je danas savladala domaću selekciju s 41:38.

Mađarice su došle do odličja na jednom velikom takmičenju nakon sedam godina suše, prenose agencije.

U pobjedničkom timu najučinkovitija je bila Viktoria Redei-Soos s devet postignutih pogodaka, dok su za Srbiju Andrea Lekić, Svetlana Ognjenović i Biljana Filipović postigle po sedam golova.

Veliko finale između Norveške i Crne Gore počelo je u 17 sati u beogradskoj Areni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije