Crnogorke bolje od Ruskinja

Radiosarajevo.ba
Crnogorke bolje od  Ruskinja

foto: AP

Evropsko prvenstvo za rukometašice počelo je jučer u norveškim gradovima Lillehammeru i Larviku, te u danskim gradovima Aalborgu, Aarhusu i Herningu.

Prvo iznenađene priredile su rukometašice Crne Gore pobjedom nad Rusijom u 1. kolu. Crnogorke su slavile pobjedu rezultatom 24:22.

Ruske rukometašice bolje su otvorile susret i na odmor su otišle sa pet golova prednosti (15:10), ali Crnogorke predvođene fenomenalnom Bojanom Popović uspjele su u drugih 30 minuta nadoknaditi prednost Ruskinja i na kraju sasvim zasluženo trijumfovati.

U reprezentaciji Crne Gore najefikasnije su bile Bojana Popović sa 9, te Jovanka Radičević sa 4 gola, dok su kod Rusije najefikasnije bile Polina Kuznetzovai Emilya Turey sa po 4 gola.

U drugoj utakmici grupe B Hrvatska je bez većih problema pobijedila Island (35:25).

U grupi A Danska je rezultatom 25:20 svladala Srbiju, dok je Rumunija bila bolja od Španije (30:26).

U grupi C Holandija je iznenađujuće lako došla do ubjedljivog trijumfa protiv Ukrajine (25:13), dok je Švedska iznenadila Njemačku (27:25).

Aktuelne evropske prvakinje Norvežanke u grupi D su pokazale snagu, te su ubjedljivim trijumfom nad Francuskom (33:22) najavile kandidaturu za najviši plasma, dok je reprezentacija Mađarske savladala Sloveniju u drugom susretu grupe D.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije