Česi nanijeli prvi poraz Sloveniji

Radiosarajevo.ba
Česi nanijeli prvi poraz Sloveniji

Foto: Getty

Filip Jicha i Jan Filip odigrali su još jednu sjajnu utakmicu i predvodili Češku do pobjede protiv Slovenije (37:35) na startu drugog kruga Europskog rukometnog prvenstva u Austriji.

Jicha je i nakon prvog kruga takmičenja bio najbolji strijelac natjecanja, a nakon nedjeljnog se dvoboja i dodatno učvrstio na toj poziciji budući da je slovensku mrežu “rasparao” čak 12 puta iz 19 pokušaja. Ukupno na kontu sada ima 40 golova iz četiri utakmice. Filip je, pak, pogodio sedam puta iz osam pokušaja.

Za raspoloženi češki dvojac Slovenci jednostavno nisu imali rješenja, a ni golmani im nisu imali dobar dan. Zagrebov golman Gorazd Škof obranio je tako jedan jedini udarac od 18 upućenih na njegova vrata, a tek je nešto bolji bio Aljoša Rezar (12/32).

Ekipa Zvonimira Serdarušića povela je na isteku desete minute sa 6:5, ali onda je uslijedio češki uragan, serija od osam uzastopnih golova. Oporavka za Slovence, koje je s osam golova predvodio Vid Kavtičnik, nakon toga više nije bilo. Česi su na poluvrijeme otišli s vodstvom 21:12. Do kraja je Slovenija uspjela znatno ublažiti poraz, ali prave opasnosti za Čehe nije bilo.

EP u rukometu, 1. kolo:


Grupa II (Innsbruck)

Francuska – Njemačka 24:22

Poljska – Španija 32:26

Češka – Slovenija 37:35

Tabela: 1. Poljska 5 bodova, 2. Francuska 5, 3. Španija 3, 4. Slovenija 2, 5. Češka 2, 6. Njemačka 1

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije