Čelik slavio u derbiju, Konjuh novi lider

Radiosarajevo.ba
Čelik slavio u derbiju, Konjuh novi lider


Rukometno prvenstvo Bosne i Hercegovine
nastavljeno je proteklog vikenda susretima 18. kola. Na rasporedu je bio veliki derbi proljeća u kojem su se sastali Čelik i Gradačac. Zeničani su još jednom potvrdili odličnu formu i sasvim zasluženo trijumfovali nad jesenskim prvakom koji polako gubi korak za naboljim timovima lige. 

Sarajevska Bosna gostovala je u Prijedoru i nije opravdala ulogu favorita. Domaći su trijumfovali, a Studenti nastavili negativan niz slabih igara i poraza na gostujućim parketima. 

Snagu i kvalitet Konjuh je potvrdio novom pobjedom u gostima, Živiničani su ovaj nadigrali Leotar u Trebinju i zauzeli mjesto na vrhu tabele. Bio je to već deseti meč u nizu kojeg ovaj tim nije izgubio što ih promoviše u glavne kandidate za titulu prvaka države. Posebno inspirisan bio je Emir Rahimić sa čak 13 postignutih golova. 

Zanimljivo će do kraja prvenstva biti i na začelju tabele gdje se nalazi već otpisani Kakanj, dok će praktički pola timova prvenstva boriti za očuvanje premijerligaškog statusa. 

Rezultati 18. kola: Čelik - Gradačac 33:30, Čapljina - Bosna Visoko 27:25, Leotar - Konjuh 22:28, Derventa - Gračanica 30:26, Prijedor - Bosna Sarajevo 26:24, Goražde - Kakanj 39:27, Krivaja -Zrinjski 26:27. 

Parovi narednog kola: Gračanica - Goražde, Bosna Sarajevo - Derventa, Konjuh - Prijedor, Gradačac - Leotar, Čelik - Čapljina, Kakanj - Krivaja, Zrinjski - Bosna Visoko. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije