Bravo, Zmajevi: Rukometna reprezentacija BiH pobijedila u Finskoj

Radiosarajevo.ba
Bravo, Zmajevi: Rukometna reprezentacija BiH pobijedila u Finskoj
Twitter / Ilustracija
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u 3. kolu grupe 3 kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se 2018. godine održati u Hrvatskoj gostovala je u finskom gradu Vantaa i pobijedila domaću reprezentaciju rezultatom 32:27.

U našoj grupi na prvom mjestu je Španija s maksimalnih šest bodova. a BiH je prvom pobjedom stigla Austriju i Finsku na diobi drugog mjesta koje direktno vodi na Europsko prvenstvo u Hrvatskoj.

Fantastično je Burić otvorio utakmicu i već je u 4. minuti imao ima tri odbrane, a prvi pogodak na meču postigao je Ovčina za vodstvo naše reprezentacije.

U narednim minutima, naši reprezentativci postigli su još 3 gola, da bi prvo pogodak Finci postigli u 7. minuti kod rezultata 4:1 u korist bh. Zmajeva.

Finci su se u potpunosti vratili u utakmicu u 11. minuti, kada je rezultat glasio 5:4 za našu selekciju.

U 15. minuti, Panić postiže svoj četvrti gol za velikih +6 za naš tim, te Finci traže time-out, nakon čega dolazi do pada u igri naše reprezentacije te nakon devet minuta, u 24. minuti Vranješ postiže pogodak za 11:8.

Do kraja prvog dijela naši rukometaši su se uspjeli odlijepiti iod FInaca, te golom Koste Savića u posljednjoj sekundi iz kontranapada nakon prvog dijela meča vodili smo sa 15:10.

Drugo poluvrijeme smo počeli tako što smo propustili prvi napad a Finska je iz kontre smanjila na 11:15.

U 36. minuti, sjajni Marko Panić zabija za 18:13, i to je njegov osmi gol iz devet pokušaja.

Golman naše reprezentacije Burić se istakao sjajnim odbranama u 46 minuti, kada je dva napada zaredom branio udarce Fincima i na taj način nas održao u lijepoj prednosti, nakon čega padaju tri brza pogotka, a Burić pogađa za 24:19.

U 52. minuti Finci su u mini seriji te se vraćaju na -3, što utakmicu dovodi u neizvjesnot.

Sundberg daje gol za Finsku u 56. minuti, te je rezultat 25:28.

U 59. minuti Burić dolazi do 15. odbrane, nakon što je dbranio pokušaj Koljonena.

Do kraja naši Zmajevi su postigli još tri gola te je BiH zasluženo pobijedila rezultatom 32:27. Treba istaći da su reprezentativce BiH do velike pobjede vodili brojni navijači na krajnjem sjeveru Europe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije