Bosnina druga pobjeda

Radiosarajevo.ba
Bosnina druga pobjeda


U okviru devetog kola rukometne Lige prvaka Bosna BH GAS, u olimpijskoj dvorani Zetra, savladala je poljske prvake Viva Kielce sa rezultatom od 25:21.

Studenti su u utakmicu ušli rasterećeni, s obzirom da su šanse da se plasiraju u osminu finala Lige evropskih prvaka veoma male. Na prvo poluvrijeme otišlo se s rezultatom od 10:9 za gostujući tim, ali drugo poluvrijeme donijelo je preokret, te su Sarajlije na kraju slavili sa četiri gola razlike.

Sjajnu utakmicu pružio je naš raspoloženi golman Nebojša Grahovac, koji je zabilježio 19 odbrana. Najefikasniji igrač u redovima Studenata Bio je Petar Kapisoda sa pet postignutih golova, dok su po četiri pogotka zabilježili Banić; Međić i Arnaudovski.

Rukometaši Bosne došli su tako do druge pobjede ne evropskoj sceni ove sezone i do revanša protiv poljaka koji su u prvom susretu slavili sa 34:30.

Posljednje, 10. kolo u kojem Studenti gostuju kod njemačkog Lowena, na programu je narednog vikenda.

Šansa za Studente postoji, ali je veoma mala

Ukoliko u posljednjoj utakmici izađemo kao pobjednici, te ako bi utakmica između Gorenja i Chambery-a, u narednom kolu završila neriješenim rezultatom, naši predstavnici bi došli na četvrtu poziciju u okviru grupe B i tako nastavili takmičenje u ovoj ligi. Ipak, mnogo je tu kockica koje se trebaju posložiti, pa ni nada nije prevelika.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije