Bosna visoko poražena od Medveda

Radiosarajevo.ba
Bosna visoko poražena od Medveda


Rukometaši sarajevske Bosne u okviru prve utakmice osmine finala Lige prvak, kako se i očekivalo, poraženi su od Čehovskih Medveda sa 22:31

Rusi su u susret ušli kao favoriti, a i sam plasman među šesnaest najboljih ekipa Evrope veliki je uspjeh za prvaka Bosne i Hercegovine.

Gosti iz Rusije su poveli iz sedmeraca golovima Kovaleva sa 2:0, a zatim su mrežu Studenata zatresli Dibirov i Shelmenko za 4:0.

Deset minuta trebalo je izabranicima Irfana Smajlagića da postignu pogodak, tačnije to je učinio Karačić. Isti igrač je smanjio na 5:2, a prethodno je pogodio Ivanov. Golove za Bosnu postigli su još Memić i Karačić, ali su gosti zadržali prednost.

Rusi se u nastavku mnogo bolje snalaze i dolaze do prednosti od osam golova (12:4). Raković je iz sedmerca smanjio na 12:5, ali su gosti sa tri gola stekli prednost od deset golova (15:5). Raković je smanjio na 15:6, a sedmi gol za Studente postigao je Međić. Rusi su na odmor otišli sa prednošću od 16:7.

Mnogo bolja igra izabranika Irfana Smajlagića u drugom dijelu, koje je započelo pogotkom Bosne, tačnije Pažin je pogodio, a već u sljedećem napadu gosti poravnali. Igralo se zatim gol za gol.

Uslijedio je pad koncentracije kod domaćih igrača nakon15-ak minuta igre a gosti su se otisnuli na 11 golova razlike (11:22). Dvanaesti pogodak na susretu za Bosnu postigao je Vražalić. Nastavila se praksa gol za gol.

U samom finišu susreta Studenti, preko Kapisode smanjuju prednost gostiju na devet golova, ali su Rusi u nekoliko navrata vraćali tu prednost na deset golova.Golom Toićića Bosna smanjila na osam golova zaostatka 21:29, ali gosti postižu dva gola.

Ipak, posljednju riječ imao je Raković koji veoma lijepim pogotkom postavlja konačan rezultat 22:31.


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije