Bosna u Tuzli ide na pobjedu za titulu

Radiosarajevo.ba
Bosna u Tuzli ide na pobjedu za titulu

Redovnu utakmicu 19. kola Premijer lige BiH rukometaši Bosna Sunce Osiguranja odigrat će u srijedu u Tuzli gdje gostuju Slobodi. Eventualnom pobjedom "Studenti" bi i matematički osigurali četvrtu zaredom titulu prvaka BiH.

Meč u dvorani Mejdan igra se u srijedu, 29. aprila sa početkom u 19 časova. Sudit će je sudijski par iz Živinica, Adnan Muhtarević i Jasenko Omerefendić, a delegat je Zdenko Alpeza (Mostar).

Golman Bosna Sunce Osiguranja Adnan Šabanović vjeruje kako su njegovi saigrači sposobni protiv Slobode i matematički osigurati još jednu titulu: "U Tuzlu idemo po još jedan naslov prvaka BiH, peti za naš klub i reći bilo što osim toga bila bi prava demagogija. Znamo da je Sloboda u teškoj situaciji i da je pred ispadanjem, ali sve osim uvjerljive pobjede bilo bi razočarenje za nas" kaže Šabanović.

Ambicije Bosna SO su vezane i za pojedine rekorde. Posljednji prvestveni poraz rukometaši Bosna Sunce Osiguranja zabilježili su 21. novembra 2007. godine od Izviđača (28:29) i to u dvorani "Ramiz Salčin". "Naše obaveze u prvenstvu se ne završavaju eventualnom pobjedom nad Slobodom. Ovaj put želimo sezonu završiti bez poraza u domaćim takmičenjima. To nam je cilj, nemamo šta kriti. Do kraja sezone igramo još sa visočkom Bosnom kući i sa Borcem u gostima i nadam se da ćemo ostvariti zacrtani plan kada je u pitanju Premijer liga“ rekao je Šabanović.

rkbosnasarajevo.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije