Bosna u subotu gostuje Löwenu

Radiosarajevo.ba
Bosna u subotu gostuje Löwenu

Irfan Smajlagić (Foto: RadiSarajevo)

Rukometaši Bosna BH Gas u subotu igraju posljednju utakmicu u okviru grupe B lige prvaka na gostovanju kod Rhein-Neckar Löwena. Tom prilikom je u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu održana konferencija za novinare, a prisutnima se obratio trener Studenata Irfan Smajlagić.

"Ekipa će u Njemačku putovati u petak direktnim letom za Frankfurt", rekao je na početku trener Sarajlija.

"Mi stalno polazimo od protivnika, a potrebno je prvo srediti situaciju i fizionomiju igre u našoj ekipi gdje ćemo imati jednu konstantu i jednu kvalitetu. Ne smijemo gajiti ambicije na tome da li će Löwen biti van forme, da li će neki od igrača ustati na lijevu nogu, to ne donosi konačan rezultat. Međutim, ta ekipa u jednoj utakmici može izgubiti deset razlike, a u sljedećoj utakmici mogu nekoga razvaliti sa 20 golova razlike . Ipak ta je ekipa sastavljena od 20 internacionalaca koji predstavljaju kremu rukometa", rekao je Smajlagić.

Bosna trenutno se nalazi na posljednjem mjestu Grupe B Lige prvaka sa 5 bodova, ali još uvijek imaju teoretske šanse za četvrtu poziciju u grupi. Za to će im biti potrebna pobjeda nad Löwenom i remi Gorenja i Chamberyija.

"U svakom slučaju očekujem od naše ekipe da u svaku utakmicu uđemo sa ambicijama i pritiskom da moramo ostvariti što bolji rezultat. Mi tu svoju ambiciju moramo zasnivati na radu. Ne moram biti impresioniran sa 10.000 ljudi, ne moram biti impresioniran sa igračem koji vrijedi 300.000 eura ako imam jednu komponentu koja mu može parirati, a to se postiže radom", dodao je trener Bosne.

Trener Studenata se osvrnuo i na formu igrača, te neke probleme sa kojima se ekipa susretala u proteklim utakmicama.

"U ekipi je vidljiv napredak u radu. Bilo je tih utakmica koje smo gubili sa jedan razlike i gdje smo gubili u finišu utakmice, a sad smo dobili i taj jedan završni dio gdje smo u stanju održati kontinuitet i doći do bodova. Problem koji smo imali u samom finišu utakmice gdje je očigledna pad, sada smo uspjeli taj jedan mali dio anulirarati bez oscilacija u igri", rekao je Smajlagić.

"Mi posjedujemo najkvalitetnije igrače iz naše lige, ali takmičiti se u Ligi prvaka gdje je koncentracija kvalitete maksimalna vrlo je teško. Za jedan iskorak moraćemo biti mnogo profesionalniji da bi naši igrači jednog dana mogli parirati evropskim kriterijima. Sa jedne strane mi nemamo taj profesionalizam za koji je potrebno minimum 20 sati sedmičnog rada, a sa druge strane stalno nam se postavljaju kriteriji da se moramo takmičiti u Ligi prvaka. Sve je to uredu, moramo, ali prvo je potrebno ispuniti uvjete da bi adekvatno mogli parirati protivnicima", dodao je trener Studenata.

Trener Smajlagić će na raspolaganju imati sve igrače.

Podsjetimo njemačka ekipa je u Sarajevu slavila visoku pobjedu 24:39, te će igrači imati motiv više da se osvete za težak poraz.

Susret je na rasporedu u subotu 6. marta sa početkom u 18,15 sati.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije