Bosna u srijedu protiv St. Petersburga

Radiosarajevo.ba
Bosna u srijedu protiv St. Petersburga
Melić u skoku (fotoservis)

Za rukometaše sarajevske Bosne u srijedu počinje nova sezona Lige šampiona. Prvak naše zemlje nalazi se u izuzetno teškoj grupi D, a prvi protivnik im je ruski St. Petersburg.

"St. Petersburg je viceprvak Rusije, a svi znamo šta ova zemlja predstavlja u svijetu rukometa, kakva je to sila. Tamo rukometni sport predstavlja praktično pokret i ne bi bilo pametno obećavati nešto. Trener našeg prvog protivnika je Dimitri Torgovanov i to je otprilike najznačajnije što znamo. Igrački kadar i to kako izgledaju taktički, potpuna je nepoznanica. Nismo imali priliku gledati njihove utakmice, kao što uostalom nismo gledali ni većinu drugih protivnika. Razlog je jednostavan, početak je sezone, a skoro svi timovi doživjeli su određene promjene pa su još u fazi stvaranja, traže najbolju igru i koncepciju", rekao je za Dnevni avaz trener Irfan Smajlagić.

St. Petersburg je debitant u evropskim takmičenjima, a iza njih stoji premijer Rusije Vladimir Putin koji želi da klub iz njegovog rodnog grada postane prvak države.

U dosadašnjem dijelu  ruskog prvenstva St. Petersburg je odigrao dvije utakmice i u oba susreta ubilježio pobjede.

Bez TV prenosa

Građani u našoj zemlji će biti uskraćeni za TV prenos susreta iz St. Petersburga ili bilo kojeg drugog susreta Lige prvaka kojeg igra prvak BiH. Naime, niti jedna televizijska kuća iz naše zemlje neće prenositi Bosnine susrete u najelitnijem klupskom rukometnom tamičenju.

Oni koji imaju sreće da na svojim kablovskim operaterima imaju kanal Arena Sport 1, u srijedu od 17,00 sati moći će direktno pratiti susret St. Petersburg - Bosna.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije