Bosna u nedjelju protiv Rhein-Neckar Lowena

Radiosarajevo.ba
Bosna u nedjelju protiv Rhein-Neckar Lowena

Sarajevska Bosna će u okviru trećeg kola Lige prvaka za rukometaše odigrati susret protiv njemačkog Rhein-Neckar Löwena.

"Biće još utakmica kao što je bila ona u Velenju i mi smo taj meč već zaboravili" rekao je Irfan Smajlagić strateg Studentata na konferenciji za novinare.

"Rhien-Neckar Löwen izuzetno respektujemo, ali ih se ne bojimo. Bosna BH Gas je tim u procesu izgradnje za koji treba vremena, a sigurno je da će nam nedjeljni meč kojeg očekujemo bez ikakve euforije pokazati koliko smo napredovali u našem radu", dodao je Smajlagić.

"Sigurno je da je u nedjeljnoj utakmici Rhein-Neckar Löwen favorit na papiru, ali mi smo spremni dati svoj maksimum i pokušati doći do povoljnog rezultata. Nijemci imaju tim koji je sastavljen od internacionalnih zvijezda iz cijele Evrope i sigurno je da će svim igračima biti veliki motiv da baš protiv takvog protivnika pokažemo koliko možemo", rekao je Tarik Međić, Bosnin srednji bek.

Nijemci u Sarajevo dolaze po pobjedu

"Neplanirano smo izgubili bod kod kuće protiv Vive Kielcea, tako da nas u Sarajevu interesuje isključivo pobjeda. Igru Bosne BH Gas ne poznajemo, jer izuzev Nebojše Golića koji je igrao za HSG Wetzlar, ne znamo njihove igrače. Zbog toga će analiza video snimaka utakmica našeg protivnika biti od posebnog značaja. Čuo sam da Sarajlije igraju prilično agresivan rukomet, tako da ćemo morati da se dobro spremimo" , rekao je reprezentativac Njemačke i pivot Rhein-Neckar Löwena Oliver Roggisch.

Roggisch, koji predstavlja ključnog čovjeka u odbrani Lavova, za formu svoje ekipe u tom segmentu igre kaže: "Postali smo agresivniji u odbrani i radili smo dosta na sinhronizaciji iste. Trener Lindgren je zajedno sa nama postavio cilj da ne primamo više od 25 golova po utakmici i vjerujemo da ćemo taj cilj ispuniti i u Sarajevu."

rkbosnasarajevo.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije