Bosna SO u grupi B

Radiosarajevo.ba
Bosna SO u grupi B

Bosna Sunce Osiguranje je na održanom žrijebu grupne faze Lige Prvaka u Beču izvučena u grupu B u kojoj će za protivnike imati mađarski MKB Veszprém KC, slovenačko Gorenje, francuski Chambery Savoie HB, njemački Rhein-Neckar Löwen, te pobjednik kvalifikacionog turnira 4 (Tatran Presov/KS Vive Kielce/Porto).

Prvo kolo predstojeće Lige prvaka na programu je u terminima između 30. 09. i 04. 10. 2009., a posljednje, 10. kolo grupne faze u terminima između 03. i 07. 03. 2010. Bosna SO će u 1. kolu ugostiti Chambery, a potom će gostovati kod Gorenja. Sljedeću utakmicu bh. prvak igra protiv Rhein-Neckar Löwena, nakon čega slijedi gostovanje kod kvalifikanta.

Utakmicu 5. kola Bosna SO igra na domaćem terenu protiv Veszpréma, poslije čega će uslijediti novih pet revanš utakmica.

Trener Studenata Irfan Smajlagić protivnike bh. prvaka u Ligi prvaka ocijenio je izuzetno kvalitetnim, ali i ne posebno atraktivnim. "Što se tiče samog žrijeba mogli smo proći bolje, ali i puno gore. Činjenica je da su Veszprém, Rhein-Neckar Löwen i Chambery iz samog vrha evropskog rukometa, ekipe o kojima ne treba trošiti previše riječi, ali možda i nisu toliko atraktivni koliko pojedini klubovi iz Njemačke ili Španije. Između pomenute tri ekipe razlika je u nijansama i velika je vjerovatnoća da će one voditi borbu za vodeću poziciju. Što se tiče Gorenja, ono je samim naslovom prvaka Slovenije potvrdilo da ima izuzetnu kvalitetu" rekao je Smajlagić.

Na pitanje može li se očekivati četvrta pozicija koja bi bh. prvaka odvela u drugi dio takmičenja, trener Bosna Sunce Osiguranja kaže: "Koliko god su ti protivnici nezgodni, ja očekujem da mi budemo vrlo neugodni. Međutim, još uvijek je rano govoriti i treba sačekati prijelazni rok. Sigurno je da će ekipe iz naše grupe, kao i naš klub, nakon ljetne tržnice promijeniti "krvnu sliku" i tek nakon okončanja prijelaznog roka moći ćemo se upuštati u konkretnije komentare" zaključio je Smajlagić.

rkbosnasarajevo.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije