Bosna slavila nad Zvezdom za treće mjesto

Radiosarajevo.ba
Bosna slavila nad Zvezdom za treće mjesto

 

U utakmici za treće mjesto na međunarodnom rukometnom turniru Varaždin Opena, Bosna BH Gas savladala je Crvenu Zvezdu Alumil. Bila je to uzbudljiva utakmica u kojoj je pobjednik odlučen u samom finišu, a rezultat je glasio 30:28 za bh. prvaka.

Studenti su startovali nešto bolje postigavši tri gola prednosti, ali neočekivan preokret prave Zvezdini rukometaši koji stižu Sarajlije i preokreću rezultat  na pet golova razlike. Ipak Bosna je uspjela do kraja prvog dijela susreta smanjiti prednost na 14:17.

Drugo poluvrijeme ponvono bolje otvaraju igrači Irfana Smajlagića te sa tri uzastopna pogotka dolaze do izjednačenja. Golman  Dragan Božić obranio je zatim dva penala i nekoliko teških lopti, a u napadu se probudio Kosta Savić i Bosna opet prelazi u vodstvo od 23:20. Ipak, Crvena Zvezda se vraća na 23:23 u 48. minuti, što je značilo neizvjesnu završnicu.

Igor Karačić bio je najefikasniji u redovima prvaka BiH, a osmim golom na susretu, doveo je svoju ekipu u prednost 26:25. Divković pogađa za 27:25, a s dva čovjeka manje u redovima Beograđana, Đurić ipak smanjuje na jedan gol razlika. Šut Karačića opet vraća Bosnu na dva gola prednosti, a minutu i 40 do kraja Ristić opet smanjuje na jedan gol razlike.

Dug napad Bosne, prekinut i time-outom, urodio je na kraju pogotkom Čelice, koji je odlučio susret. U kontri krade Bosna loptu, a Kapisoda potvrđuje pobjedu.

Ekipu Bosne činili su: Uvodić, Božić, Međić 2, Memić 2, Tojčić, Pucelj 2, Karačić 9, Čakić 1, Čelica 2, Raković 1, Kapisoda 2, Pažin, Divković 3, Vražalić 1, Savić 4, Mesarić. 

Za Crvenu Zvezdu Alumil su igrali: Ivanišević, Živković, Pešić 5, Pantelić 1, Perović 3, Đurić 3, Ristić 1, Ljubičić, Popović, Radulović 2, Jokić 6, Anđelić, Trivunđa 3, Zelenović 4, Čirić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije