Bosna poražena od Constante

Radiosarajevo.ba
Bosna poražena od Constante


Rukometaši sarajevske Bosne poraženu su u okviru četvrtog kola Lige prvaka od rumunskom ekipom Constanate, rezultatom 26:25.

Bh. prvak zabilježio je treći poraz u susretu s direktnim konkurentom za osvajanje četvrtog mjesta u D-grupi koje vodi u osminu finala elitnog evropskog takmičenja.

Na samom početku domaćini su stekli i već u 12. minuti na semaforu stajalo 7:1 u korist Rumuna.

U nastavku igra sarajevske ekipe se znatno popravila i u 19. minuti Bosna dolazi do tri gola zaostatka. Tri minuta kasnije Constanta ima samo gol viška, da bi u 26. minuti golom Mežića iz kontranapada Studenti došli do izjednačenja (11:11).Međutim, do kraja prvog poluvremena igrači Constance ubacuju u brzinu više i odlaze na odmor sa solidnom zalihom (16:12).

Na početku drugog poluvremenu izabranici Irfana Smajlagića sa dva vezana pogotka dolaze do minus dva,ali domaćin uzvraća sa serijom od 3:0.

Desetak minuta prije kraja Studenti dolaze do zaostatka od tri gola, prednost od tri gola domaći su držali do dvije minute pred kraj kada Studenti predvođeni raspoloženim Međiđem i Divkovićem dolaze do minus jedan. U posljednjem napadu Pažin sjajno pogađa za izjednačenje, ali nekih sedam sekundi prije kraja domaći postižu pogodak za pobjedu.

U sarajevskoj ekipi najbolji pojedinac je bio Međić sa 5 golova, te Divković i Karačić sa po 4, dok je kod domaćina najbolji bio Toma koji je postigao 8 pogodaka.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije