Borac domaćin završnice rukometnog Kupa BiH

Radiosarajevo.ba
Borac domaćin završnice rukometnog Kupa BiH


Rukometaši banjalučkog Borca će biti domaćini završnog turnira rukometnog Kupa BiH, dogovoreno je na sastanku u Sarajevu.

Finalni turnir Kupa BiH igrat će se 20. i 21. maja u Banjaluci, a u polufinalu će se sastati Sloga i Borac m:tel, te Izviđač i pobjednik duela sarajevske Bosne - Gračanice.

Odluka da domaćinstvo završnice Kupa BiH pripadne Banjaluci sigurno supokušali smiriti strasti oko nastale situacije i rasporeda odigravanja utakmica u rukometnoj Premijer ligi BiH.

Kompromisom riješen problem

Raspored odigravanja utakmica, koji je napravio toliki problem da su 'pale' prijetnje i istupanja pojedinih timova iz takmičenja, riješen je kompromisom.

Utakmice će se igrati istim redoslijedom kako su  insistirali predstavnici Rukometnog saveza Republike Srpske i Herceg-Bosne.

"Predsjedništvo Rukometnog saveza BiH odgođeni meč 15. kola Premijer lige između Izviđača i sarajevskih Studenata zakazalo je za 27. april, a tri dana kasnije igrat će se derbi 19. kola između Borca m:tel i Bosne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije