BiH svladala Finsku

Radiosarajevo.ba
BiH svladala Finsku

Foto: Reuters

Reprezentacija Bosne i Hercegovine došla je do prve pobjede u kvalifikacijama za Svjetsko rukometno prvenstvo nakon što je u Finskoj zabilježila pobjedu nad domaćom ekipom (30:28).

Bh. reprezentativci su u utakmicu ušli tempom koji su zadržali kroz prvih pedeset minuta igre. S druge strane, Finci su pokušavali da nadoknade zaostatak koji je u prosjeku iznosio pet bodova, a na odmor su otišli sa minus četiri(17:13).

Nastavak je donio još veću prednost za BiH, što vjerovatno objašnjava pretjeranu opuštenost u igri koju Finci iskorištavaju za smanjivanje razlike na 24-22.

Nakon što su finski rukometaši ozbiljno zaprijetili preokretom, Ratko Vujović svojim angažmanom u odbrani odbija dva domaća napada koja su se, u kombinaciji sa golovima Doborca, pokazala kao pravo rješenje za tešku pobjedu bh. reprezentacije.

Najefikasniji u reprezentaciji BiH bili su kapiten Mirsad Terzić (7), te Doborac (6) i Muhamed Toromanović (5).

U 2. kolu koje se igra u subotu BiH će snage odmjeriti sa Velikom Britanijom, koja je u današnjem susretu protiv Rumunije poražena s 36:27.

Nakon Velike Britanije BiH će u trećem i posljednjem kolu u nedjelju igrati sa Rumunijom.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije