BiH savladala Veliku Britaniju

Radiosarajevo.ba
BiH savladala Veliku Britaniju


Nakon što su izabranici Vojislava Radže u jučer odigranom prvom kolu kvalifikacionog turnira za Svjetsko prvenstvo 2011. godine, trijumfovali nad domaćom reprezentacijom Finske rezultatom 30:28, naši momci su i danas nastavili sa uspjesima.

U drugom kolu igrali su protiv reprezentacije Velike Britanije, kojoj su nanijeli težak poraz od 44:19, te tako upisali i drugu pobjedu u okviru B grupe.

Za prvo poluvrijeme se ne može reći da je u potpunosti pripalo našim rukometašima, koji su igrali nešto bojažljivije, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 17:12. Ali, sjajnom igrom u drugom poluvremenu u potpunosti su nadigrali Britance.

Odličnu partiju pružili su Toromanović sa 9, Doborac sa 7, te Terzić i Međić sa po 5 golova, a u listu strijelaca upisali su se još i Halilbegović, Pijetlović, Malešević, Jaškić, Veselinov, Prce i Harmandić.

Sljedeća prepreka našim momcima bit će utakmica trećeg kola, koja je na programu sutra i to protiv reprezentacije Rumunije, koja je na ovaj turnir došla sa ozbiljnim namjerama da se plasira na SP.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije