BiH ne mora igrati pretkvalifikacije za EP 2012

Radiosarajevo.ba
BiH ne mora igrati pretkvalifikacije za EP 2012

Rukometni savez Bosne i Hercegovine dobio je obavijest da reprezentacija naše zemlje ne mora igrati pretkvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2012. godine koje će se održati u Srbiji, piše Dnevni avaz.

Vezano: Srbija domaćin EP 2012. godine

Sve selekcije koje se nisu plasirali baraž za Svjetsko prvenstvo u Švedskoj 2011. godine trebale su u aprilu igrati pretkvalifikacijske turnire.

Turniri su zamišljeni tako da reprezentacije poput Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije igraju protiv niskorangiranih selekcija kao što su Velika Britanija, Farska Ostrva...

Kako je EHF odlučio sve selekcije će od oktobra 2010. godine do juna 2011. godine biti smještene u osam grupa po četiri tima.

BiH u četvrtoj jakosnoj grupi

U prvoj jakosnoj grupi biće smješteno sedam prvoplasiranih ekipa sa EP u Austriji (neraćunajući prvaka koji će se automatski kvalifikovati). Drugu jakosnu grupu činit će pobjednici baraža za odlazak na SP 2011. dok će poražene ekipe biti smještene u treću jakosnu grupu.

Bosna i Hercegovina će biti smještena u četvrtu jakosnu grupu.

Na Evropsko prvenstvo automatski će se plasirati domaćin prvenstva Srbija, pobjednik turnira u Austriji, te po dvije najbolje ekipe iz svake kvalifikacione grupe.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije