Bh rukometaši saznali protivnike u Evropi

Radiosarajevo.ba
Bh rukometaši saznali protivnike u Evropi

Bbosanskohercegovački predstavnik Izviđač iz Ljubuškog, u okviru Kupa pobjednika kupova, igrat će protiv turksog Izmira. Prvi susret Skauti će igrati u Turskoj.

Bosna i Hercegovina će u okviru Challenge kupa imati dva predstavnika.

Konjuh će takmičenje početi iz grupne faze, a igrat će protiv srbijanskog Partizana, bjeloruskog Arkatron i engleskog Manchestera. Dvije prvoplasirane ekipe iz grupe osigurat će prolaz u narednu fazu takmičenja.

U drugoj fazi će igrati i Sloga iz Doboja koja će se sastati sa pobjednikom grupe C, u kojoj su turski Maliye Milli, grčka Villisia, norveški Stord i engleski Great Dane London.

Našu zemlju će u EHF Kupu predstavljati Borac. Banjalučani će snage odmjeriti sa turskim Ankarasporom, a prvi susret će igrati u gostima.

Ilidžanke jedine bh. predstavnice na evropskoj sceni

Rukometašice Ilidže jedine su rukometašice koje će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na evropskoj sceni. Ilidžanke će se takmičiti u EHF kup, gdje će se sastati sa švicarskom ekipom SPONO Nottwil. Naše rukometašice će prvi susret igrati na svom terenu.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije