Beogradska policija legitimiše sve ispred Arene

Radiosarajevo.ba
Beogradska policija legitimiše sve ispred Arene


Organizatori Evropskog rukometnog prvenstva suočit će se sa najvećim izazovom u dosadašnjem dijelu takmičenja.

Utakmica visokog rizika igra se u beogradskoj Areni između Srbije i Hrvatske. Nakon nemilih scena u Novom Sadu gdje su napadnuti navijači Hrvatske, odlučeno je da će ovaj polufinalni meč osiguravati najmanje 5000 policajaca.

Kako piše portala Blic, policija od jutarnjih sati vrši legitimiranje svih sumnjivih osoba oko Arene. Kako piše isti izvor, policija bi trebala na informativni razgovor odvesti sve vođe navijačkih skupina.

Uhapšeno 12 osoba zbog napada na navijače

Također je najavljeno prisustvo pravosudnih organa, koji bi na licu mjesta trebali procesuirati eventualne prekrištelje javnog reda i mira.

Neće biti dozvoljeno unošenje bilo kakvih zastava, osim onih s nacionalnim obilježjima, a neće biti dozvoljeno ni nošenje majica i transparenata koji se mogu shvatiti kao vrijeđanje na nacionalnoj osnovi.

Preporuka navijačima da ne putuju u Srbiju

Iako nema najava o organizovanom dolasku hrvatskih navijača, prema nekim informacijama u Beograd bi iz Zagreba trebalo stići 150 pripadnika Bad Blue Boysa, najvatrenijih navijača Dinama.

Poziv navijačima na dostojanstveno i fer navijanje

Glavni sekretar Srpskog rukometnog saveza Božidar Đurković pozvao je navijače da u polufinalu EP-a protiv Hrvatske na sportski, fair i viteški način podrže selekciju Srbije na putu do povijesne pobjede.

"Navijače pozivam da sportski bodre svoju ekipu, ali i da pozdrave dobre poteze gostujuće reprezentacije. Želja svih nas je da pobijedimo Hrvatsku na sportski i viteški način", rekao je Đurković, a prenijela Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije