Benjamin Burić: Nisam zadovoljan kako se radi u Rukometnom savezu

0
Radiosarajevo.ba
Benjamin Burić: Nisam zadovoljan kako se radi u Rukometnom savezu
FOTO: Facebook / BenjminBurić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine prije dva dana okupila se na Ilidži, a sada je očekuju dva posljednja duela kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Prvo će u četvrtak u Bugojnu ugostiti Njemačku, a 2. maja će na noge Austriji u posljednjem kolu ovog ciklusa, piše SportCentar.

Golman Zmajeva Burić je pred ove meče izjavio kako je zadovoljan radom selektora Ivice Obrvana, kojem će duel s Nijemcima biti drugi na klupi Zmajeva.

“Bili smo sedam dana sa trenerom, on je strogi profesionalac. Bavi se isključivo rukometom, što je nama veoma bitno. Zadovoljan sam bio sa tih sedam dana, dobili smo tu neku novu energiju što je bilo potrebno. Vidjećemo kako će sada biti protiv Austrije i Njemačke, tako da su prvi utisci bili odlični i to smo pokazali protiv Austrije na terenu”, rekao je Burić.

Sa reprezentacijom je otišao na Svjetsko i Evropsko prvenstvo, a ostaje žal što nisu otišli na više takmičenja, što bi više privuklo pažnju i na domaću ligu, gdje kaže da ima talenta, ali se mora više raditi, sve iz temelja mijenjati počevši od klubova i rukometnih škola.

Sigurno da smo mogli na više takmičenja da idemo, a mi smo bili i prva generacija koja je otišla na jedno veliko takmičenje i mogu biti sretan radi toga. Ostaje žal što nismo otišli na još par prvenstava, jer uopšte kada igra reprezentacija tako se diže i klupski rukomet, privlače se mediji i sponzori u domaću ligu koja ima kvalitet. Ipak treba tu još da se radi, jer svake godine taj kvalitet pada, mladi igrači odlaze u malo bolje lige, ali tamo ne napreduju što se tiče rukometa”, kazao je Burić i dodao kako nije zadovoljan radom Saveza:

Volio bih da se Premijer liga Bosne i Hercegovine digne i da tu crpimo igrače za reprezentaciju, da imamo mlade igrače koji kucaju na vrata reprezentacije. Nisam zadovoljan ni time kako se radi u Rukometnom savezu, ne okupljaju nam se mlade reprezentacije, sve to košta i prvu ekipu. Mislim da se mora sve iz temelja mijenjati, prvo klubovi i rukometne škole, pa tek onda da se dođe do vrhunskog nivoa kao što je reprezentacija Bosne i Hercegovine. Ako se mi plasiramo na neka prvenstva svake godine, mislim da ćemo dobiti veći medijski prostor, a s time dolaze i sponzori u klubove i škole rukometa.”

Utakmica BiH – Njemačka igra se u četvrtak od 16.10 uz prijenos na BHT1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije