Andrea Bašić novi član RK Bosne

Radiosarajevo.ba
Andrea Bašić novi član RK Bosne

Novo pojačanje u redovima RK Bosne BH Gas hrvatski je internacionalac Andrea Bašić Na poziciji pivota večeras jeimao svoj debi u utakmici koju studenti igraju protiv Gorenja (utakmica je počela u 19:30) na Saleško - Savinjski turniru.

Sada već bivši rukometaš Arene, Andrea Bašić, danas je potpisao ugovor sa aktuelnim bh. prvacima. Iako je ugovor sa Studentima trebao potpisati nešto ranije, došlo je do manjih problema i nakon što su riješeni ugovor na tri godine je potpisan, a Bosna je dobila novog Studenta.

Ranije je direktor Bosne BH gas Kenan Magoda, za oslobođenje rekao o novom pojačanju:

"Nismo imali problem u pregovorima s Andrea Bašićem, najboljim pivotom Hrvatske rukometne lige u prošloj sezoni, koji je shvatio da u Bosni BH gas može mnogo napredovati u karijeri. Od njega se očekuje da iskoristi ovu priliku u potpunosti i tako pomogne ekipi u ostvarenju dobrih rezultata. Bašić je perspektivan igrač koji može sjajno odigrati i u odbrani i u napadu. Dobro će se nadopunjavati na poziciji pivota s Mesarićem. Trener Irfan Smajlagić je veoma zadovoljan zbog njegovog dolaska u ekipu, kao i cijela uprava kluba."

Turnir u Sloveniji

U organizaciji RK Celje i RK Gorenje od danas do nedjelje igrat će se Saleško - Savinjski turnir na kojem će učestvovati i RK Bosna BH Gas.

Pored našeg kluba na turniru će učestvovati Celje, Gorenje, Vardar, Nexe i francuski Tremblaay.

Naši momci turnir otvaraju duelom sa Gorenjem, a sutra će snage odmjeriti sa Vardarom, dok će u nedjelju igrati za poredak na turniru.

Petak, 19. avgust - Rdeča dvorana Velenje
17.30 Celje Pivovarna Laško - Tremblay
19.30 Gorenje Velenje - Bosna Sarajevo

Subota, 20. avgust – Rdeča dvorana Velenje
10.00 Tremblay - Nexe ( 2 x 20 min)
12.00 Bosna Sarajevo - Vardar Skopje ( 2 x 20 min)
18.00 Celje Pivovarna Laško - Nexe
20.00 Gorenje Velenje - Vardar Skopje

Nedelja, 21. avgust - Dvorana Zlatorog Celje
14.30 meč za 5. mjesto (trećeplasirane)
16.30 meč za 3. mjesto (drugoplasirane)
18.30 finale (pobjednici grupa)

Grupa 1
Celje Pivovarna Laško
Tramblay (Fra)
Nexe (Hrv)

Grupa 2
Gorenje Velenje
Bosna Sarajevo (BiH)
Vardar Skopje (Mkd)

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije