Hrvatska nakon drame izborila finale Europskog prvenstva u rukometu

Radiosarajevo.ba
Hrvatska nakon drame izborila finale Europskog prvenstva u rukometu
Foto: EPA-EFE / Detalji s meča Hrvatske protiv Norveške

Rukometna reprezentacija Hrvatske u veoma napetom meču protiv Norveške pobijedila je i time izborila ovogodišnje finale Evropskog prvenstva. Konačni rezultat nakon dva produžetka glasio je 28:29 za Hrvatsku. 

Meč je od samog početka bio neizvjestan, ali na kraju upornost reprezentativaca Hrvatske je odvela obje ekipe u produžetke.

U dodatnih deset minuta ovog meča igralo se gol za gol,  ali na kraju dodatnog vremena rezultat iznosio je 26:26. Za neriješen rezultat zaslužan je kapiten hrvatske reprezentacije Domagoj Duvnjak koji je u posljednjoj sekundi prvog prožetka pogodio sedmerac. O pobjedniku je odlučivao drugi produžetak.

Ni drugi produžetak nije se previše razlikovao od prvog, igralo se gol za gol, a obje ekipe sjajno su koristile svoje šanse. Ipak drugi produžetak odlučio o prvom finalisti Europskog prvenstva, na kraju dodatnog vremena rezultat je iznosio je 28:29.

Podsjećamo, Norveška je jedina reprezentacija dosad ima sve pobjede na Europskom prvenstvu. Predvođeni najboljim igračem svijeta Sagosenom uvjerljivo su osvojili obje grupe u kojima su igrali, dok je neporažena Hrvatska zbog lošije gol-razlike završila iza Španije.

Hrvatska i Norveška odigrale su 15 međusobnih utakmica. Hrvatska ima bolji omjer: devet pobjeda, jedan remi i pet poraza. Zadnji dvoboj Hrvatska i Norveška igrale su na posljednjem Europskom prvenstvu, a Hrvatska je slavila 32:28.

U drugom polufinalu večeras sastaju se Španija i Slovenija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije