Zvižduci publike i kontroverzna odluka sudije: Joshua pobijedio kamerunskog Rockyja

Radiosarajevo.ba
Zvižduci publike i kontroverzna odluka sudije: Joshua pobijedio kamerunskog Rockyja
Pred 75 hiljada na Millenium stadionu u Cardiffu Anthony Joshua pobijedio je Kamerunca Carlosa Takama i odbranio titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Za razliku od prethodne borbe Joshue protiv Vladimira Klička, ovaj put je pobjeda britanskog boksera bila mnogo manje spektakularna.

Štaviše, publika je zviždala zbog odluke sudije da prekine borbu u 10. rundi nakon serije udaraca Joshue. Dotad je zvanični svjetski prvak bio nesumnjivo bolji, ali je Kamerunac iznenađujuće dobro parirao.

Takam je u Cardiff stigao poput čuvenog filmskog junaka Rockyja Balboe: 12 dana prije borbe saznao je da će ući u ring umjesto Bugarina Kubrata Puleva.

U četvrtoj rundi Takam je završio na podu nakon ali spasio ga je gong. U nastavku je odlično parirao iako je imao dosta problema s povredom arkade.

Dvije runde su ga dijelile od toga da postane prvi bokser kojeg Joshua nije nokautirao, ali ga je u tome spriječio sudija u ringu koji je prekinuo borbu.

"Nije moje da komentiram odluku sudije. Bio sam bolji do prekida", rekao je Joshua nakon borbe u kojoj je zaradio 20 miliona dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije