Zbog dopinga u timu: Usain Bolt će morati vratiti jednu zlatnu medalju s Olimpijade

Radiosarajevo.ba
Zbog dopinga u timu: Usain Bolt će morati vratiti jednu zlatnu medalju s Olimpijade
Kako stvari stoje ponajbolji atletičar svijeta Usain Bolt bit će prisiljen vratiti jednu od svojih devet zlatnih olimpijskih medalja, osvojenih u Pekingu 2008. godine.

Ove informacije danas su saopćene iz Internacionalnog olimpijskog komiteta (IOC), a nakon što je provedena ponovna procedura doping testa nad članovima jamajkanskog tima. Naime, ustanovljeno je da je Nesta Carter, član reprezentacije Jamajke koji se s Boltom takmičio u disciplini 4 x 100 metara tokom Olimpijskih igara 2008. godine, pozitivan na nedozvoljene supstance, prenosi BBC.

Zbog toga je njegov rezultat u ovoj utrci nevažeći, te će tako cijeli jamajkanski tim, a među njima i Usain Bolt, morati vratiti svoje zlatne medalje.

Kako je utvrđeno, Nesta je u svojoj krvi imao nedozvoljenu supstancu metilheksamin, a cijeli rezultat je prikazan u ponovljenom testiranju 454 uzorka takmičara, koji je proveo Internacionalni olimpijski komitet.

Nesta Carter bio je član i olimpijskog tima Jamajke na Olimpijskim igrama u Londonu 2012, te će vjerovatno uslijediti i kontrola njegovih nastupa prije pet godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije