Završena londonska košarkaška arena za OI

Radiosarajevo.ba
Završena londonska košarkaška arena za OI


Više od godinu dana prije početka Olimpijskih igara u Londonu kraju su privedeni radovi na četvrtome olimpijskom borilištu: košarkaškoj dvorani...

Izgradnja 35 metara visoke montažne građevine koja će primati 12.000 posjetitelja počelo je u listopadu 2009. godine. Iz Organizacijskog odbora Igara izvijestili su da se radi o jednome od najbrže sagrađenih zdanja sličnog tipa.

Izgradnja je britanske porezne obveznike koštala 42 milijuna funti. U arenu je ugrađeno 1000 tona čeličnih okvira, koji su zaogrnuti PVC-membranom bijele boje i ukupne površine od 20.000 kvadratnih metara. Ista, koja je inače stopostotno reciklažna, ostavlja dojam platna koje vijori na vjetru, a tijekom Igara zablistat će u jedinstvenome, inovativnom svjetlosnom izdanju.

Nakon završetka Igara montažna se građevina može rastaviti te kao takva ponovno podići na bilo kojemu drugom mjestu u Britaniji ili u inozemstvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije