Završena gradnja Olimpijskog stadiona u Londonu

Radiosarajevo.ba
Završena gradnja Olimpijskog stadiona u Londonu


Organizatori Olimpijskih igara koje će se iduće godine održati u Londonu objavili su u utorak kako su završeni radovi na Olimpijskom stadionu...

Posljednji čin radova predstavljalo je postavljanje zadnjeg komada trave na objektu koji će moći primiti 80.000 gledatelja. Britanski se mediji hvale da je srušen svjetski rekord u brzini gradnje jednog olimpijskog stadiona budući da je ovaj u Stratfordu završen za hiljadu radnih dana.

Istini za volju, tartan-staza za atletiku još uvijek nije postavljena, ali organizatori tvrde da je to namjerno odgođeno kako dizalice ne bi oštetile stazu prilikom postavljanja postolja za ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara (27. jula- 12. avgusta 2012.).

Završetak radova tempiran je upravo ua utorak budući da je danas u redovni posjet stigla inspekcija Međunarodnog olimpijskog odbora (IOC).

Gradnja stadiona stajala je 486 miliona funti, što je deset miliona manje od predviđenih troškova. Nakon Igara objekt će biti preuređen i primat će oko 60.000 gledatelja. Njime će upravljati nogometni prvoligaš West Ham, ali koristit će se i za atletska natjecanja te razne zabavne događaje.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije