Zagrijavanje pred OI: Bolt i Gatlin vode rat riječima

Radiosarajevo.ba
Zagrijavanje pred OI: Bolt i Gatlin vode rat riječima
Najzanimljiviji trenutak na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, bez ikakve sumnje bit će utrke na 100 i 200 metara u konkurenciji atletičara. Može li Bolt još jednom potući konkurenciju ili ćemo dobiti novog pobjednika.

Počeo je i rat riječima uoči ovog velikog događaja, a u centru pažnje su Usain Bolt i Justin Gatlin. Bolt je nakon utrke u Londonu na 200 metara optužio Gatlina za manjak poštovanja. Ranije je Gatlin prokomentarisao to što Bolt nije nastupio na državnim kvalifikacijama Jamajke zbog povrede.

Gatlinu je zasmetalo što je Jamajčanin dobio medicinsko opravdanje koje mu je osiguralo poziv u Rio bez državnih kvalifikacija. Bolt je formu i zdravlje morao potvrditi sinoć u Londonu i to je uspješno uradio pobjedom na 200 metara (19.89).

"Povrijeđen je, a dobio je medicinsku dozvolu. Te stvari radi njegova zemlja, mi to ne radimo", rekao je Amerikanac koji je dva puta bio suspendovan zbog dopinga.

"Shvatio sam to kao šalu. Shvatio sam to kao manjak poštovanja. Ne mogu da vjerujem da oni misle da bih namjerno preskočio kvalifikacije. Dokazujem iz godine u godinu da sam najveći. Smijao sam se kada sam to čuo. Razočaran sam, posebno u Jusitna Gatlina", prokomentarisao je Bolt nakon pobjede.

Najbrže vrijeme u utrci na 200 metara ove sezone ima Amerikanac LaShawn Merritt (19.74), dok je apsolutni rekorder Usain Bolt (19.19).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije