Zadro izgubio od Minkoua u prvoj rundi SP-a u Budimpešti

Fena
Zadro izgubio od Minkoua u prvoj rundi SP-a u Budimpešti
Bosanskohercegovački judaš Petar Zadro poražen je od Bjelorusa Dzmitryja Minkoua u prvoj rundi Svjetskog prvenstva u Budimpešti.

U kategoriji -66 kilograma Zadro nije uspio savladati prvu prepreku, bjeloruskog prvaka koji će u drugoj rundi odmjeriti snage sa Australijancem Nathanom Katzom.

Sutra su na rasporedu takmičenja u muškoj kategoriji do 73 i ženskoj do 57 kilograma, a reprezentativac BiH Nikola Boljanović u drugom kolu kategorije - 73 kg nastupit će protiv Albanca Jona Vrenozija.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu nastupit će s ukupno osam takmičara.

Rijad Dedeić i Toni Miletić nastupaju u kategoriji - 90 kg, a oni će svoje borbe početi u petak, 1. septembra. Dedeić će odmjeriti snage s Uzbekistancem Shakhzodbekom Sabirovim, a Miletić s Gruzijcem Ushangijem Margianijem.

Istog dana nastupit će i srebrena sa Olimpijskih igara mladih Aleksandra Samardžić u kategoriji -70 kg. koja će se u drugom kolu boriti protiv takmičarke iz Kenije Dianah Kane.

Larisa Cerić, Harun Sadiković i Ibro Miladin svoje borbe će imati u subotu, 2. septembra.

Cerić kao nositeljica u kategoriji +78 u prvom kolu je slobodna, dok će u borbi za četvrtfinale odmjeriti snage s boljim iz duela između Turkinje Kara Kubre i Amerikanke Nine Cutro.

Sadiković, peti s prvenstva Evrope u kategoriji +100 kg, u prvom kolu će se boriti protiv Bjelorusa Aliaksandra Vakhaviaka, dok će Ibro Miladin u kategoriji - 100 kg u prvom kolu odmjeriti snage s Joakimom Dvarbyjem iz Švedske.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije