XXI Međunarodni plivački miting 'Sarajevu s ljubavlju'

0
Promotivni tekst
XXI Međunarodni plivački miting 'Sarajevu s ljubavlju'
Foto: Lutrija BiH / XXI Međunarodni plivački miting 'Sarajevu s ljubavlju'

U subotu i nedjelju, 6. i 7.04.2024. godine u Sarajevu će na Olimpijskom bazenu Otoka biti održan XXI Međunarodni plivački miting "Sarajevu s ljubavlju". Miting se održava preko 20 godina u kontinuitetu, a povodm 6. aprila Dana Grada Sarajeva, i pod pokroviteljstvom Gradske Uprave i Kantona Sarajevo.

Organizator i domaćin takmičenja je Plivački klub Bosna, najstariji plivački kolektiv u Sarajevu.

Ove godine Miting okuplja preko 400 takmičara iz 5 zemalja: Holandije, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Na sarajevski Olimpijski bazen stižu predstavnici 30-tak klubova iz Amsterdama, Velenja, Maribora, Zadra, Banja Luke, Pančeva, Mostara, Herceg Novog, Budve, Kotora i Sarajeva. Nema sumnje da će brojni takmičari i reprezentativci koji dolaze u glavni grad BiH pružiti nezaboravne trenutke za sve ljubitelje plivanja.

XXI Međunarodni plivački miting 'Sarajevu s ljubavlju'
Foto: Lutrija BiH: XXI Međunarodni plivački miting 'Sarajevu s ljubavlju'

Takmičenje se pliva po sistemu kvalifikacija i finala, počinje u subotu u 9.45 sati kvalifikacionim utrkama, dok su finala u 17 sati. U nedjelju kvalifikacije počinju u 9 sati, a finala su u 16.30.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije