VK Bosna gostovala u Banja Luci (FOTO)

Radiosarajevo.ba
VK Bosna gostovala u Banja Luci (FOTO)

U subotu 6. juna u Banja Luci odigrana je vaterpolo utakmica između banjalučkog Borca i Sarajevske Bosne na otvorenom bazenu kompleksa Fortuna.

Ovo je bio treći prijateljski susret između ove dvije ekipe, i nakon dvije utakmice u Sarajevu, ovo je bilo prvo gostovanje Bosne u Banja Luci nakon 1990 godine, i utakmica sa Incelom.



Vaterpolisti Bosne nastupili su u kombinovanom sastavu, sastavljenom od seniora i juniora svog tima, a priliku su dobili i momci iz kadetske ekipe (1995 godiste), koji su praktično zabilježili svoje prve minute u jednoj vaterpolo utakmici.

Iako je u ovim trening utakmicama rezultat uvijek u drugom planu,ipak treba spomenuti da je VK Bosna zabilježila pobjedu rezultatom 17:9.



Treneri obje ekipe iskoristili su ovu priliku da daju šansu svim raspoloživim igračima,i vide sa kakvim igračkim kadrom trenutno raspolažu, obzirom na izazove koje imaju sa terminima treninga i vaterpolo igralištima u svojim sredinama.

U toku utakmice bilo je vidljivo da su Sarajlije fizički i plivački spremniji, što je i razumljivo obzirom da zadnjih 7 mjeseci izuzetno vrijedno i naporno treniraju, ali bilo je i vidljivo da je pred ovom ekipom još mnogo teškog rada i treninga kako bi svoju formu i nivo vaterpolo igre podigli na jedan pristojan nivo.



radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije