Vitalij Kličko odbranio obranio naslov prvaka (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Vitalij Kličko odbranio obranio naslov prvaka (VIDEO)

Ukrajinski bokser Vitalij Kličko (38) po drugi put je obranio naslov svjetskog prvaka po WBC verziji u meču protiv Amerikanca Crisa Arreole.

Nakon 10 rundi u Staples Centru u Los Angelesu Arreola je zbog obilnog krvarenja iz nosa bio primoran prekinuti borbu.

Stariji Kličko održao je malu školu boksa tehnički dosta inferiornijem Amerikancu meksičkog porijekla. Ipak, Arreoli treba priznati veliku želju i volju koju je pokazao. Potvrdilo se kako je zaslužio ovu veliku priliku za osvajanje svjetskog naslova po WBC verziji.

Borbeni Arreola je odmah na početku zadao Kličku jak tempo, ali je Ukrajinac prije svega odličnom distancom pokazao kako je trenutno nepobjediv borac. Arreola je bio uporan kroz svih 10 rundi, ali niti jednom nije ozbiljnije zaprijetio Kličku.

"Kličko ga je previše kažnjavao. Kada sam mu rekao da ću prekinuti borbu, bio je bijesan. Nije to bila laka odluka, ali raspravili smo je i ja sam morao ovo učiniti" kazao je Ramirez, čiji je pulen uživao podršku većeg dijela dvorane.

Ukrajinac je dugim rukama ipak načinio štetu Arreolinom licu kojem je najviše stradao nos. Krv se nije zaustavljala i Amerikanac je morao predati meč nakon završetka 10. runde što je dovelo i do suza ponosnog boksača.

Bila je to 38 pobjeda Vitalija Klička u 40 borbi, dok je izazivač Arreola upisao prvi poraz u 28 mečeva, iako nije imao prejakih protivnika u dosadašnjoj karijeri.

Braća Kličko tako i dalje drže čak tri titule naslova prvaka od četiri najveće verzije. Jedino još odoljeva Nikolaj Valujev, a vidjet ćemo hoće li se u budućnosti i on pokušati suprostaviti nepobjedivoj braći.

http://www.youtube.com/watch?v=7nlS2jVpA0E


dnevnik.hr/totalsport/radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije