Vitali Klitschko WBC pojas brani protiv Arreole

Radiosarajevo.ba
Vitali Klitschko WBC pojas brani protiv Arreole

Vitali Klitschko ipak će svoju novu obranu WBC naslova imati protiv Amerikanca Chrisa Arreole. Borba bi se trebala održati u Staples Centru u Los Angelesu 26. septembra. Arreola je i prema svim listama prvi izazivač sa vrlo impresivnom statistikom od 27 pobjeda u isto toliko mečeva.

Donedavno se milsilo da će Klitschko svoju drugu obranu naslova odraditi protiv Britanca Hayea s kojim najpoznatija braća svjetskog boksa već neko vrijeme vode medijski brat. Na kraju je Britanac odlučio u ring zakoračiti protiv Rusa Nikolaja Vajujeva koji drži pojas po WBA verziji.

Chris Arreola je neporažen u 27 borbi, a samo 3 borbe je boksao bez prekida. Ovaj američki bokser je dobio veliku priliku protiv jednog od najboljih boksera danjašnjice, iako Vitali u zadnjoj borbi i nije puno pokazao.

Kako će Arreola proći protiv Klitschka još će se vidjeti, ali je Amerikanac već najavio kako ima problema sa kondicijom. Arreola je čak odbio borbu 12. septembra navodeći kao razlog svoju slabu kondiciju i nepotpunu spremu za period. Klitschko je pristao na dodatne dvije sedmice, a da li će to biti dovoljno pokazat će se 26. septemba.

index.hr/croring.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije