Bellator / Veliki Fedor vratio se i za malo više od minutu srušio Johnsona!

24. 10. 2021. u 10:28:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Bellator je sa svojom 269. priredbom došao po prvi put u Moskvu, a u glavnoj borbi nastupio je jedan od najvećih MMA boraca svih vremena, uzor sad već generacijama boraca Fedor Emelianenko.

Njegov povratak u Moskvu po prvi put nakon 2011. godine nije mogao završiti bolje.

Iako je protiv sebe imao borca koji se u prošloj borbi borio za privremenu Bellatorovu titulu teške kategorije, Timothyja Johnsona, Fedor je bio tako motiviran da pred svojim sunarodnjacima jednostavno nije mogao doživjeti poraz.

Zapravo, podsjetio je na svoje najbolje dane, one kad je dominacijom u Prideovom ringu postigao takve rezultate da ga i danas mnogi smatraju najvećim borcem svih vremena, prenosi Fightsite.

Tek nešto više od jedne minute imala je publika priliku pratiti borbu, no to im nije smetalo, budući da su vidjeli veliku pobjedu svog heroja.

Johnson je pokušao boksati protiv Fedora, ali to mu nije bila pametna odluka. Već kod prve razmjene udaraca vidjelo se da je Emelianenko u tom aspektu bolji, a druga prava razmjena donijela je i kraj borbe.

Fedor je u stilu svojih najboljih dana otvorio seriju desnim krošeom, koji nije pronašao cilj, no zato ga je pronašao lijevi koji je odmah potom uslijedio. Novi desni kroše, koji je sad itekako pronašao svoje mjesto, samo je završio posao.

Johnson je završio je podu, a Fedor je mogao podići ruke u zrak i prije nego je sudija uskočio prekinuti borbu.

Kraj borbe pogledajte na linku OVDJE.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA