Velibor Pudar uoči Laninog nastupa: 'Znam ja nas, j..o ti nas'

0
Radiosarajevo.ba
Velibor Pudar uoči Laninog nastupa: 'Znam ja nas, j..o ti nas'
Foto: A. S. / Radiosarajevo.ba / Velibor Pudar u Sarajevu

Velibor Pudar, otac naše najbolje plivačice Lane Pudar oglasio se uoči njenog današnjeg nastupa u finalu Svjetskog prvenstva u Dohi.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

"Sa srećom danas, Ribice! Samo isplivaj najbolje u ovom trenutku, što možeš u što ne sumnjam da ćeš uraditi, da ti bude 'duša' mirna, a koje ćeš mjesto osvojiti uopšte nije bitno jer si samim ulaskom u finale svjetskog prvenstva postigla mnogo. Mnogi ne znaju šta znači doći na prvenstvo iz 'punog treninga' još sa povrijeđenim ramenom pa pričaju nebuloze.

Težak udes u BiH: Tri osobe prebačene u bolnicu

Težak udes u BiH: Tri osobe prebačene u bolnicu

Oni ne znaju ni da si sa 15 godina osvojila bronzanu medalju na svjetskom prvenstvu (Abu Dhabi 2021.), one ne znaju ni kako si evo već 3 godine u vrhu svjetskog plivanja. Oni misle, dođešna takmičenje, skočiš u bazen i to je to, vide samo 'gotov proizvod'.

Oni ne znaju da si više vremena provela u bazenu, teretani, avionu, autu, hotelima nego sa porodicom, drugaricama...

Sretno, zlato naše: Lana Pudar danas se bori za najveću medalju u karijeri   

Sretno, zlato naše: Lana Pudar danas se bori za najveću medalju u karijeri  

Idemo Ribice danas otplivati finale Svjetskog prvenstva a za 'ove neke' u Mostaru, ima jedna uzrečica koja glasi 'znam ja nas, j..o ti nas'. I da nikada više ništa ne osvojiš, a osvojit ćeš aBd, trebat će mnogo, mnogo godina da te neko sustigne i prestigne u BiH, a vrijeme je tek pred tobom, samo Bože zdravlja! Sa srećom Ribice", poručio je Velibor Pudar.

Podsjetimo, najbolja bh. plivačica, Lana Pudar (18), danas će nastupiti u finalu Svjetskog prvenstva (Doha) u disciplini na 200 metara delfin, gdje će pokušati osvojiti svoju najveću medalju u karijeri.

Za medalju će se boriti s Helenom Bach, Rachel Klinker, Laurom Stephens, Bogarkom Kapas, Yonghui Ma, Dalmom Sebestyen i Sujin Parkom.

Lana Pudar je aktuelna prvakinja Europe, ali bi medalja na Svjetskom prvenstvu sigurno bila njen najveći uspjeh.

U jučerašnjem polufinalu naša plivačica imala je ukupno osmo vrijeme.

Direktan prijenos današnjeg finala možete gledati na BHT1, a utrka počinje u 17:02 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije