Večeras trči Amel Tuka za finale Svjetskog prvenstva: Evo kad ga možete gledati

Radiosarajevo.ba
Večeras trči Amel Tuka za finale Svjetskog prvenstva: Evo kad ga možete gledati
Foto: Arhiv / Amel Tuka

Amel Tuka se plasirao u polufinale discipline na 800 metara Svjetskog prvenstva u atletici, a najbolji bosanskohercegovački atletičar večeras će se boriti za plasman u finale, što je i bio primarni cilj prije početka SP u Dohi.

Bravooo, šampione: Amel Tuka ostvario plasman u polufinale

Ponos Bosne i Hercegovine ostvario plasman u polufinale osvojivši drugo mjesto u kvalifikacijama


Tuka je osvojio treće mjesto u utrci prve runde te tako prošao dalje. Prvi je bio Elliot Giles sa vremenom od 1:45.53, drugi je Clayton Murphy sa 1:45.62, a treći je bio naš atletičar sa svega nekoliko stotinki zaostatka za Amerikancem.

Pogledajte kako je Tuka izborio plasman u polufinale i ponovo oduševio BiH

Uživajte u još jednoj sjajnoj utrci najbržeg atletičara u Europi na 800 metara u ovoj godini


U finalu ima samo osam mjesta, a na završnu trku Svjetskog prvenstva u Dohi plasirat će se po dvojica najboljih iz tri polufinalne grupe i dvojica atletičara s najboljim rezultatima.

 Tuka će večeras svoju trku trčati u 21:15 sati.

Rivali našeg atletičara večeras će biti Ousama Nabil (Maroko), Alvaro De Arriba (Španija), Bryce Hoppel (USA), Ngeno Kipngetich (Kenija), Brandon McBride (Kanada), Kyle Langford (Velika Britanija), Pierre – Ambroise Bosse (Fraancuska).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije