Vaterpolo klub Invictum: Nismo vandali, već oličenje sportskog ponašanja

Radiosarajevo.ba
Vaterpolo klub Invictum: Nismo vandali, već oličenje sportskog ponašanja
Foto: Invictum / Vaterpolo klub Invictum

Sarajevski Vaterpolo klub Invictum je demantovao navode da su njihovi sportisti učinili vandalizam na završnom turniru u Banjoj Luci.

Ukazali su na to da je zbog ovakvkih navoda, kako je saopšteno, nanijeta duševna bol djeci i da je udareno na ugled kluba.

Tvrde da su na turnirnu doživjeli nepravdu za koju odgovornim smatraju sudije.

"Da li je razlog detaljna objava na našoj Facebook stranici u kojoj je navedena nepravda učinjena djeci, odnosno činjenice sa utakmica koje su praćene lošim suđenjem u korist boljeg scora domaćina", istakli su.

Kako su naglasili, osim nepravilnosti kroz utakmice, bili su svjedoci neprestanog komentarisanja drugih klubova, roditelja i djece domaćina da se suđenje na svakoj utakmici odvija u interesu da domaćin gol razlikom dođe do osvajanja prvenstva.

Zatim su iz Invictuma ukazali na sljedeće:

"Nakon što su nam medalje za treće mjesto dodijeljene, naši vaterpolisti su ostali da gledaju zadnju utakmicu u kojoj je igrao domaćin. Zašto niko nije po napuštanju svlačionice obavijestio trenere da imaju dokaze (snimak) na kojem se vidi djelo koje navode? Da, medalje su ostavljene."

Također pitaju zašto niko ne postavi pitanje koliko je nanesena bol dječaku od 13 godina koji je tako postupio da svom treneru kaže:

"Treneru meni ovakva medalja ne treba! - ta ista medalja zbog koje vrijedno trenira cijelu godinu."

Naveli su to da su sa, kako je saopšteno, sa velikim razočarenjem i suzama pratili dječaka njegovi saigrači sa riječima da ne žele da ih podsjeća na nepravdu i bol koja im je nanesena.

Podsjetili su da su državni prvaci već dvije godine dodavši:

"Govorimo o djeci koja su u prethodnoj godini proputovali pola Evrope, učestvovali na mnogim turnirima, bili jedini predstavnici bosanskohercegovačkog vaterpola u italiji na Jadransko-jonskim igrama mladih, ostvarili saradnju sa Njemačkom, Srbijom, Hrvatskom, gdje smo uvijek ostavljali dobar utisak i bili oličenje sportskog ponašanja."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije