Vakcinacija i Olimpijske igre u Japanu

0
Radiosarajevo.ba
Vakcinacija i Olimpijske igre u Japanu
Foto: IOC / Olimpijske igre u Tokiju

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) predložio je da se sportisti i zvaničnici vakcinišu prije dolaska u Japan na ljetne Olimpijske igre.

"MOK će sarađivati s nacionalnim olimpijskim komitetima kako bi podstakao i pomogao sportistima, zvaničnicima i zainteresovanim da se vakcinišu u matičnim zemljama, u skladu s nacionalnim smjernicama za imunizaciju, prije nego što odu u Japan", saopšteno je iz MOK-a kasno u utorak.

"Ovo je doprinos sigurnom okruženju na igrama, ali i iz poštovanja prema Japancima, koji bi trebali biti sigurni da se sve čini kako bi se zaštitili, ne samo učesnici već i Japanci."

Tokio Olimpijada zastava - undefined

EPA-EFE: Tokio Olimpijada zastava

Predsjednik MOK-a Thomas Bach podsticao je olimpijske i paraolimpijske učesnike da se vakcinišu, ali je pojasnio da to neće biti obavezno.

Olimpijske igre 2020. zakazane za juli prošle godine su među mnogobrojnim sportskim događajima odgođenim širom svijeta zbog pandemije koronavirusa.

Olimpijske igre u Tokiju zakazane su za period od 23. jula do 8. augusta, a slijedi Paraolimpijada od 24. avgusta do 5. septembra.

Japanska vlada je demantovala izvještaje o potencijalnom otkazivanju Olimpijskih igara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije