Uporedili ga s likom iz Assassin's Creeda: Otkriveno ko je misteriozni nositelj olimpijske baklje

1
Radiosarajevo.ba
Uporedili ga s likom iz Assassin's Creeda: Otkriveno ko je misteriozni nositelj olimpijske baklje
Foto: EPA - EFE / Misteriozni lik predao baklju Zinedineu Zidanu

Jedan od trenutaka koji je privukao pažnju publike tokom ceremonije otvaranja Olimpijskih igara bio je maskirani lik koji se pojavio noseći baklju.

Obučen u crni plašt s kapuljačom i s licem skrivenim zaštitnim maskama za mačevanje, tajanstveni lik trčao je preko krovova francuske prijestolnice, prelazio zip-lajnom preko Sene i prenio plamen na ikonična mjesta poput Musée d'Orsayja i Louvrea.

Posljednje zaustavljanje imao je na Place du Trocadéro, gdje je predao plamen francuskoj fudbalskoj legendi Zinedineu Zidaneu prije nego što je napustio scenu bez otkrivanja svog identiteta. Zidane je potom predao plamen španskoj teniskoj zvijezdi Rafaelu Nadalu.

Oglasio se Novak Đoković nakon velike pobjede nad Nadalom: Rečenicom oduševio sve ljubitelje tenisa

Oglasio se Novak Đoković nakon velike pobjede nad Nadalom: Rečenicom oduševio sve ljubitelje tenisa

Na društvenim mrežama, gledaoci su odmah počeli da spekulisu o identitetu maskiranog nositelja plamena i o karakteru koji je možda inspirisao njihov kostim.

Neki su ga uporedili s Arnonom Dorianom, likom iz Ubisoftove igre Assassin’s Creed Unity, koja se dešava tokom Francuske revolucije od 1789. do 1794. godine. Sa sjedištem u Saint-Mandeu, u istočnim predgrađima Pariza, Ubisoft je jedan od najvećih nezavisnih izdavača video igara na svijetu, što teoriju da je Arno inspirisao maskiranog nositelja čini vjerovatnom.

Međutim, tajanstveni nositelj navodno je bio inspirisan brojnim likovima iz francuske kulture, uključujući Fantoma iz opere i detektiva Arsenea Lupina.

U subotu, dan nakon ceremonije, enigma identiteta osobe s kapuljačom djelimično je otkrivena.

Simon Nogueira, francuski šampion u slobodnom trčanju, otkrio je da je bio barem jedna od osoba koja je igrala ulogu tokom događaja.

"Očigledno nisam bio svuda. Drugi nevjerovatni umjetnici su također bili skriveni u ovom karakteru", napisao je 27-godišnji Nogueira u obrisanom postu na Instagramu uz fotografiju sebe u maski.

Prema riječima Clementa Dumaisa, svjetskog prvaka u Chase Tagu iz 2019. i sedmerostrukog finaliste Ninja Warriora, ukupno 12 ljudi nosilo je masku tokom ceremonije. Dumais je pojasnio da on nije bio među onima koji su igrali akrobatu.

"Opustite se, nisam rekao da sam to bio ja. Napravit ću live za godinu dana da vam otkrijem istinu. Za dio na krovovima, očigledno je bio zadužen vrhunski Simon Nogueira", rekao je Dumais.

Nogueira se također popeo na ikoničnu katedralu Notre-Dame pet mjeseci prije nego što je u aprilu 2019. godine izbio požar u njenom krovu.

Mladi akrobata i fotograf radio je s brendovima kao što su Saint Laurent, Netflix, Reebok i PlayStation. Zanimljivo je da je također igrao likove iz Assassin’s Creed Unity i Assassin’s Creed Syndicate u promotivnim videima za Ubisoft.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije