Ugrožena Nadalova druga pozicija

Radiosarajevo.ba
Ugrožena Nadalova druga pozicija

Škotski teniser Andy Murray mogao bi u ponedjeljak postati drugi teniser svijeta. To će se dogoditi ako Murray u polufinalu ATP Masters Series turnira u Montrealu pobijedi Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu.

Španjolac Rafael Nadal preskočio je Australca Lleytona Hewitta na drugom mjestu ATP ljestvice 18. srpnja 2005. godine. Od toga dana, samo su dvojica tenisera zauzimali prva dva mjesta na rang ljestvici, Švicarac Roger Federer i Nadal. Točnije, Federer je bio broj 1, a Nadal broj 2 do 18. kolovoza prošle godine kada su zamijenili mjesta. No, budući da je Nadal propustio više od dva mjeseca sezone zbog bolova u koljenima, Federer ga je trijumfom u Wimbledonu skinuo s čelne pozicije i opet zasjeo na tron.

No, sada bi Nadal, koji je prošle godine osvojio Roger Masters u Montrealu, a na ovogodišnjem izdanju je ispao od Argentinca Juana Martina del Potra u četvrtfinalu, mogao ostati i bez drugog mjesta. Murray, koji je već i sa trećim mjestom postao najbolje plasirani Britanac od uvođenja kompjuterske rang ljestvice 1973. godine, osigurat će zbroj od 8.850 bodova u slučaju pobjede protiv Tsonge i plasmana u finale, dok će Nadal sljedećeg ponedjeljka imati 8.665 bodova.

Murray je u četvrtfinalu Rogers Mastersa pobijedio Rusa Nikolaja Davidenka 6-2, 6-4 za 82 minute igre. Protiv Tsonge, koji je u četvrtfinalu svladao Rogera Federera 7-6(5), 1-6, 7-6(3), iako je Federer vodio s 5-1 u trećem setu, Murray je dosad odigrao dva meča na razini ATP turnira, omjer je 1-1. U četvrtfinalu Metza 2007. godine bolji je bio Škot, a u 1. kolu prošlogodišnjeg Australian Opena slavio je Francuz u četiri seta.

Prvi puta sastali su se još 2004. godine na ATP Chalengeru u Nottinghamu, na travi. I taj meč dobio je – Tsonga...

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije