UFC prvak Jon Jones opet pao na doping testu

Radiosarajevo.ba
UFC prvak Jon Jones opet pao na doping testu
Dugogodišnji UFC prvak i jedan od najboljih boraca svih vremena Jon Jones pao je na doping testu, objavio je UFC na svojoj službenoj stranici.

Jones je pao na testu koji je uzet poslije vaganja za UFC 214, a vijest je potvrdila i Američka antidoping agencija. Meč između Jonesa i Daniela Cormiera održan je u Anaheimu 29. jula.

Predsjednik UFC-a Dana White nije mogao potvrditi da će Jonesu biti oduzet pojas i da će ga vratiti Cormieru. Istaknuo je samo da će kompanija tek donijeti odluku o tome.

U tijelu borca pronađen je steroid turinabol, a s obzirom na to da je Jones pao na doping testu uoči UFC-a 200, očekuje ga suspenzija od najmanje dvije godine. Jones je prvi put bio suspendovan na godinu dana, a tada su mu u tijelu pronađeni clomiphene i letrozol.

"Atletska komisija Kalifornije obaviještena je o padu Jona Jonesa na doping testu i trenutačno se bavi tim slučajem. Komisija će čitavoj stvari pristupiti vrlo pažljivo i poduzet ćemo sve mjere kako bi što kvalitetnije analizirali slučaj. Kao i svi borci i gospodin Jones ima svoja prava i Komisija će zajedno s USADA-om raditi na tome da dobije sve potrebne informacije", saopćeno je iz Atletske komisije Kalifornije koja je regulirala meć u Anaheimu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije