Udruženje Oaza organizuje 14. međunarodno sportsko takmičenje

0
Radiosarajevo.ba
Udruženje Oaza organizuje 14. međunarodno sportsko takmičenje
FOTO: Facebook / Sportske igre Oaze

Udruženje Oaza organizuje 14. međunarodno sportsko takmičenje koje će se održati 26. septembra.

"S radošću vas pozivamo na 14. međunarodno sportsko takmičenje Sportske igre Oaze, koje organizuje Udruženje za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo Oaza.

Otvorenje će biti upriličeno 26. septembra 2024. godine u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju Safet Zajko, s početkom u 11 sati.

Velika grupa građana Marijin Dvor: 'Kandidati za načelnike Općine Centar, ovo tražimo od vas'

Velika grupa građana Marijin Dvor: 'Kandidati za načelnike Općine Centar, ovo tražimo od vas'

Sportisti, osobe sa intelektualnim teškoćama, takmičit će se u sedam sportova, i to: nogomet, atletika, boćanje, košarka, plivanje, stoni tenis i MATP program za osobe sa višestrukim smetnjama.

Takmičenje će se održati na tri sarajevske lokacije: Centar za edukaciju, sport i rekreaciju Safet Zajko, Olimpisjki bazen Otoka i Centar Skenderija – Dvorana D2.  

Cilj takmičenja je promocija sposobnosti i mogućnosti osoba sa invaliditetom, te praktična primjena UN Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom.

Na ceremoniji otvaranja sportistima će se obratiti premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk, gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić, dogradonačelnik Samir Avdić, Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić te mnogi drugi.

Sportske igre Oaze 2024. podržane su od strane švedske nevladine organizacije MyRight-BiH- Empowers people with disabilities, koja okuplja preko dvadeset organizacija osoba sa različitim invaliditetom za međunarodnu razvojnu saradnju.

❗️❗️SPORTSKE IGRE OAZE 2024 ❗️❗️ Raspored takmičenja

Posted by Udruženje Oaza on Tuesday, September 24, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije