UCI će se žaliti na ukidanje Contadorove suspenzije

Radiosarajevo.ba
UCI će se žaliti na ukidanje Contadorove suspenzije


Najbolji svjetski biciklist Alberto Contador nije nimalo uznemiren najavom UCI-ja da će se žaliti na odluku Španjolskog saveza o ukidanju jednogodišnje suspenzije.

"Imam povjerenje u svoje odvjetnike, a i argumenti su na mojoj strani. Možda će nakon ove žalbe Sportskom arbitražnom sudu moja nevinost biti dodatno potvrđena", izjavio je trostruki osvajač Toura.

Međunarodna biciklistička federacija (UCI) najavila da će uložiti žalbu Sportskom arbitražnom sudu (CAS) u Lausannei. Naime, Contador je na prošlogodišnjem Tour de Franceu nakon jedne etape bio pozitivan na zabranjeni klenbuterol, ali uporno je tvrdio da nije uzimao doping, te da je pozitivan test rezultat konzumiranja "kontaminiranog mesa".

Španjolski biciklistički savez prvotno nije povjerovao trostrukom osvajaču Toura, te mu je izrekao jednogodišnju suspenziju.

Contador se žalio na tu odluku i prošlog mjeseca Španjolski savez je ukinuo suspenziju, pa se najbolji svjetski biciklist ponovno može natjecati i spremati za pohod na četvrti naslov pobjednika Toura. To će i dalje moći sve do konačne odluke Sportskog arbitražnog suda.

"Naravno da bi mi bilo draže da uopće nije došlo do ovoga, ali žalba je najavljena i ja tu ne mogu ništa. No, siguran sam da UCI ima sve dokumente i da uviđaju da sam u pravu", dodao je Contador.

Na novinarski upit da li će voziti ovogodišnji Tour de France, Contador je odgovorio: "Trenutno moja razmišljanja ne idu dalje od utrke Giro d'Italia (7-29. maja)".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije