UCI bez komentara na optužbe protiv Armstronga

Radiosarajevo.ba
UCI bez komentara na optužbe protiv Armstronga

Međunarodna biciklistička federacija (UCI) odbila je komentirati najnovije optužbe na račun sedmerostrukog pobjednika Tour de Francea Lancea Armstronga.

Teksašanina je, podsjećamo, posljednji u nizu optužio njegov nekadašnji momčadski kolega u US Postalu Tyler Hamilton. Olimpijski pobjednik iz Atene je u emisiji "60 Minutes" izjavio da je lično više puta vidio Armstronga kako si 1999. godine, tijekom prvog Toura koji je osvojio, u tijelo unosi zabranjeni eritropoetin (EPO), koji pojačava tjelesnu izdržljivost pojačanom proizvodnjom crvenih krvnih zrnaca.

Armstrong i njegov glasnogovornik su odmah demantirali Hamiltonove navode, a UCI zasad ne želi komentirati slučaj.

"Za Hamiltonove optužbe sam čuo samo putem medija. Ne možemo ništa komentirati, samo su Hamilton i Armstrong u poziciji da daju komentare", izjavio je glasnogovornik UCI-a Enrico Carpani.

Istovremeno su se oglasili i Francuz Pascal Derame te Norvežanin Steffen Kjaergaard, također članovi US Postala tijekom navodnih događanja. Obojica su potvrdili kako nisu vidjeli nikakve dokaze korištenja dopinga u momčadi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije