In memoriam / U Sarajevu preminuo Muhamed Hamo Jeleč

06. 08. 2020. u 07:36:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1259

U Sarajevu je jučer, u 51. godini, prestalo kucati srce nekadašnjeg bokserskog reprezentativca Bosne i Hercegovine Muhameda Hame Jeleča, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

Nekadašnji član Bokserskog kluba Željezničar, preminuo je u bolnici, a kako saznaje naš portal prije 15 dana doživio je infarkt, nakon čega je smješten na KCUS.

Jeleč je bio jedan od najboljih boksera Željezničara krajem 80-ih godina prošlog stoljeća, kada su Plavi bili među najjačim bokserskim kolektivima u bivšoj Jugoslaviji.

"Nažalost, istina je, napustio nas je naš Hamo. Bio je veliki bokser, još veći čovjek. Zajedno smo imali nekoliko treninga. Posljednji put smo se čuli telefon kada je smješten u bolnicu. Bila je nedjelja, a jučer me dočekala tužna vijest. BiH je postala bez još jednog bokserskog i sportskog velikana", kazao je bokserski šampion Edin Puhalo za Radiosarajevo.ba, koji se s Jelečom družio na ringu i van njega. 

Jeleč je bio višestruki prvak Bosne i Hercegovine, dok je u dva navrata bio trećeplasirani na pojedinačnom prvenstvu bivše Jugoslavije.

Na Europskom prvenstvu koje je 1993. godine održano u turskoj Bursi nosio je zastavu Bosne i Hercegovine.

Vrijeme dženaze i ukopa bit će objavljeni naknadno. 

NEMA KOMENTARA