U Sarajevu danas jedan od najboljih turnira u Evropi u jiu-jitsuu

Fena
U Sarajevu danas jedan od najboljih turnira u Evropi u jiu-jitsuu
Foto: FENA / Akademija "Bushido"

Akademija borilačkih vještina "Bushido" organizuje treći po redu međunarodni turnir iz brazilske jiu jitsue "Sarajevo BJJ East European Open Championship" koji će biti održan danas u hotelu "Malak Regency".

Na turnir se prijavilo 280 takmičara iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Turske i Bosne i Hercegovine, što je nadmašilo prošlogodišnji rekord od 261 takmičara.

Moto turnira ove godine je „From Sarajevo with Love“( „Iz Sarajeva sa Ljubavlju“).

"Imamo čast da treći put zaredom organizujemo najbolji turnir u regiji u Brazilskoj jiu jitsi. Posebnu čast nam predstavlja održavanje ovog turnira za Dan Grada Sarajeva. Potrudit ćemo se da budemo dobri domaćini za 280 takmičara i takmičarki iz cijele Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Srbije i Turske", izjavio je jedan od organizatora manifestacije i trener u Akademiji "Bushido" Adi Kljaho.

Suđenje će se odvijati po zvaničnim IBJJF pravilima i bit će predvođeno licenciranim IBJJF sucem i još uvijek aktivnim takmičarom na europskoj sceni, profesorom Mladenom Jokmanovićem.

Takmičari će biti raspoređeni u IBJJF težinske kategorije, kao i u kategorije kids, juvenila, seniora i mastera. Vrhunac turnira će biti borbe u apsolutnoj kategoriji, a na turniru će nastupati osvajači svjetskih i europskih medalja.

Organizatori ističu da je ovaj tradicionalni sarajevski turnir već sada jedan od najboljih u Evropi, što pokazuje nivo organizacije i rast broja prijavljenih takmičara iz godine u godinu. 

Takmičenje je počelo u 10 sati i trajat će do 18 sati. Finalne borbe i borbe apsolutne kategorije će biti održane od 15 do 17 sati. Ulaz za gledaoce je besplatan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije