U Rijeci najbolji vaterpolisti Evrope

Radiosarajevo.ba
U Rijeci najbolji vaterpolisti Evrope

Grada Rijeka domaćin je vaterpolo turnira Eurolige Final Four Rijeka 2009 koji će se 22. i 23. maja održavati u novoizgrađenom kompleksu bazena na Kantridi.

Ovogodišnji Final Four predstavili su gradonačelnik Rijeke i predsjednik Organizacijskig odbora turnira Vojko Obersnel, član Organizacijskog odbora i predsjednik Izvršnog odbora turnira Luciano Sušanj, direktor VK Primorje-Erste banka i predsjednik tehničke komisije turnira Damir Radonić, te vaterpolo legenda Zdravko Ćiro Kovačić.

Gradonačelnik Obersnel izrazio je zadovoljstvo što je Europska plivačka federacija (LEN), nakon uspješnog domaćinstva Europskog plivačkog prvenstva u prosincu prošle godine, odlučila ovaj najveći godišnji vaterpolo događaj Starog kontinenta povjeriti opet Gradu Rijeci.

"Bazeni Kantrida pripravni su dočekati četiri najjače vaterpolo ekipe i njihove navijače, a ovaj turnir svakako predstavlja novi test za bazene Kantrida", ustvrdio je Obersnel.

Luciano Sušanj naglasio je važnost ovog turnira za razvoj riječkog sporta i izvjestio prisutne o organizacijskim aktivnostima koje su u toku.

"Ovim turnirom potvrđuje se povjerenje LEN-a u Rijeku kao domaćina sportskih događaja vodenih sportova", rekao je Sušanj, te je istaknuo raspored utakmica u petak i subotu s početkom u 18.30 sati i 20 sati, a koje će ujedno i HRT izravno prenositi na svojem drugom programu.

Direktor VK Primorje-Erste banka i predsjednik Tehničke komisije turnira Damir Radonić prisutne je podsjetio na svijetlu povijest riječkog vaterpola, istaknuo važnost ovoga turnira za razvoj i promociju vaterpola u Rijeci i Hrvatskoj, te je naglasio kako će uspjesi naših sportaša u velikoj mjeri utjecati na motivaciju mladih da krenu njihovim stopama. Izrazio je i veliko zadovoljstvo što su već sada sve ulaznice za Final Four rasprodane, što potvrđuje popularnost ovog sporta u Hrvatskoj.

Vaterpolo legenda Zdravko Ćiro Kovačić posebno je istaknuo zadovoljstvo domaćinstvom ovog značajnog vaterpolo događaja u svijetlu 100-te obljetnice Športskog društva Primorje. Ujedno je pozvao sve ljubitelje vaterpola da sportskim navijanjem bodre sve ekipe sudionice turnira i prate ovo iznimno važno vaterpolo natjecanje, kako uživo na predivnom kompleksu Bazena Kantrida, tako i na video zidu na Plivačkom trgu ispred Bazena Kantrida.

Na turniru će učestvovati Mladost i Jug iz Hrvatske, Pro Recco iz Italije i crnogorski Primorac.

Petak, 22.05.2009.
18:30 VK Jug Croatia osiguranje :: A.S.D. Pro Recco
20:00 HAVK Mladost :: VK Primorac

Subota, 23.05.2009.
18:30 Utakmica za 3. mjesto
20:00 Finalna utakmica

totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije